News | Institutul de Ftiziopneumologie

IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

News

A plecat către cele veșnice, Larisa Jurja, cea, care era mereu cu sufletul deschis spre lume ...

       Larisa Jurja a făcut parte din „cohorta” de aur a veteranilor serviciului de ftiziopneumologie; activitatea în clinică, investigaţiile efectuate şi sintezele elaborate, viaţa de zi cu zi în colectivul Institutului – a constituit preocupările de bază care ia determinat sensul vieţii sale.

Colaborare științifică între Universitatea California, San Diego și Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

În perioada 25-28 iunie a avut loc activități științifice în domeniul tuberculozei, si anume studierea contacților, diagnosticul rapid al tuberculozei rezistente si cu rezistenta extinsă, cu participarea Prof.  Antonino Catanzaro, Departamentul de Pneumologie, Urgențe și Medicină a somnului, Universitatea California din San Diego, Donald Catanzaro, PhD, Universitatea din Arkansas și Naomi Hillery, MPH, Universitatea din California, San Diego, SUA. În cadrul acestei vizite a savanților din SUA s-a organizat &

Ședință festivă consacrată Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului

În cadrul ședinței festive cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și perfecționarea asistenței medicale în domeniul ftiziopneumologiei, responsabilitate și devotament au fost înmînate din partea ministerului, asociatiei de Nursing, și a administrației institutului, diplome de apreciere.

Mesaj de felicitare al Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu Ziua Internațională a Asistenților Medicali

 
   Dragi colegi,
 
La 12 mai, marcăm Ziua Internațională a Asistenților Medicali, a celor care au un rol vital și incontestabil în sistemul medical din țara noastră, dar și în întreaga lume.

Cu privire la implementarea Ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al RM nr. 425 din 20 martie 2018

În cadrul ședinței de lucru al colectivului s-a discutat pe marginea Ghidului privind aplicarea procedurii de comunicare și consiliere a pacienților, aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 425 din 20 martie 2018, prezentat de către directorul institutului Sofia Alexandru.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Anual, Ziua Internațională a asistenților medicali este marcată la data de 12 mai. Sloganul anului 2018, stabilit de către Consiliul Internațional al Asistenților medicali este ”Asistenții medicali: O voce care conduce - Sănatatea este un drept al omului”, care subliniază importanța asistenților medicali în promovarea accesului la asistență medicală, fiind esențiali în realizarea dreptului la sănătate pentru toți.