IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

IFP News

”Cetățean de onoare”

Călduroase felicitări din partea colectivului, dnei. Sofia Alexandru, cu ocazia decernării titlului onorific ”Cetățean de onoare al raionului Criuleni 2018” pentru întreaga sa activitate profesională, pusă în slujba cetățenilor, dar și pentru promovarea prestigiului raionului Criuleni în plan national și international, acordat de către Președintele raionului Criuleni dl. Veaceslav Burlac, în cadrul ședinței de totalizare a activităților întreprinse în anul 2018.

Întrunirea colectivului cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” în întrunire în cadrul căreia au fost aduse felicitări de către Administrație și Comitetul sindical al instituției cu prilejul sărbătorilor de iarnă și sosirii Noului An 2019.

Ședință de totalizare a rezultatelor obținute

La data de 28 decembrie, în cadrul ședinței colectivului, directorul institutului, Sofia Alexandru, a adus mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorlior de iarnă, de asemenea, a dat citire mesajelor de felicitare primite cu acest prilej. În cadrul ședinței au fost menționate meritele obținute în rezultatul activităților științifico-practice.

Seminar zonal ”Depistarea tuberculozei în grupurile periclitante. Analiza cazurilor de deces prin tuberculoză, 9 luni 2018”

 La data de 30 noiembrie 2018 a avut loc Seminarul zonal cu genericul ”Depistarea tuberculozei în grupurile periclitante.

1 Decembrie – Ziua Mondială de Combatere a HIV/SIDA

Ziua Mondială de Combatere a HIV/SIDA se desfășoară, în fiacare an, la data de 1 decembrie, fiind o oportunitate pentru a se uni toată populația în lupta împotriva infecției HIV, în sprijinul pentru persoanele care trăiesc cu HIV(PTHIV). Pentru prima data Ziua Mondială de Combarere a HIV/SIDA s-a marcat în anul 1988, în anul curent este la a cea de-a 30-a marcare, care decurge sub tema "Cunoașteți-vă statutul".

Conferință științifico-practică ”Niciodată prea devreme, niciodată prea târziu”

În cadrul marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice, la data de 21 noiembrie s-a desfășurat Conferința științifico-practică cu genericul ”Niciodată prea devreme, niciodată prea târziu”. S-au abordat aspecte de epidemiologie, management de diagnostic, tratament al Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice.

21 noiembrie - Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice

Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice (BPOC) este organizată de inițiativa Globală pentru Bolile Pulmonare Obstructive cronice în colaborare cu profesioniști din domeniul sănătății și grupurile de pacienți cu BPOC din întreaga lume.

14 noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului

Ziua Mondială a Diabetului este marcată la 14 noiembrie în fiecare an. A fost lansată în 1991 de către Federația Internațională de Diabet și Organizația Mondială a Sănătății ca răspuns la creșterea rapidă a diabetului zaharat din întreaga lume.

TUBERCULOZA & DIABETUL

Legături strânse

12 noiembrie 2018 – Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei

Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată la 12 noiembrie, începând din 2009, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Scopul principal al marcării acestei zile este de a conștientiza gravitatea acestei boli, precum și impactul ei asupra societății.